• 🎭/ Fašiangy,turice... /🎭

          • 17.2.2023 sa u nás v škole slávili fašiangy.

            Pestré masky, ktoré si obliekli deti aj učitelia, sa roztancovali, celou školou sa ozýval ich spev a smiech.

            Na skvelej zábave nechýbalo chutné občerstvenie, súťaže, tombola a dobrá nálada!

            Za organizáciu ďakujeme našim asistentom Janke Dominovej a Julkovi Sobolovi a učiteľom, ktorí pomáhali pri zábavných aktivitách.

             

          • 🧮/ Násobilková liga /🧮

          • Násobenie a delenie sa stalo v našej škole novou súťažnou disciplínou.

            Starší žiaci A variantu sa aj tento rok zapojili do matematických súťaží a spoločenských matematických hier s násobilkovou tématikou.

            Svoje sily si vyskúšali v počítaní "kockových" príkladov, zbieraní párov v pexese, násobilkovom človeče, párovom bingu a číselnom domine.

            Opäť sme sa naučili, že počítať môžeme aj zábavne a bez ťažkostí.

            Hravou formou sme si zopakovali malú a veľkú násobilku!

          • 🧩🧩/ Súťažíme - skladáme /🧩🧩

          • Žiaci 1. stupňa A variantu, B variantu a z autistickej triedy, sa opäť zapojili do súťaže, v ktorej si vyskúšali zručnosti svojej jemnej motoriky, logické myslenie a tvorivosť. Pozrite, ako šikovne sa im podarilo poskladať veselé obrázky s puzzle.

          • Vianočné prázdniny

          • Vážení rodičia, dňa 22.12.2022 bude vyučovanie prebiehať v rozsahu 4 vyučovacích hodín. Žiaci končia o 11,25 hodine. Vianočné prázdniny sú od 23.12.2022 do 7.1.2023. Nástup žiakov do školy po prázdninách je 9. 1. 2023 (pondelok). Žiaci si po prázdninách prinesú vyplnené tlačivo o bezpríznakovosti. 

            Prajeme príjemné prežitie vianočných sviatkov. Dovidenia v novom roku 2023.

          • 🎄🎄🎄/ VIANOČNÁ BESIEDKA /🎄🎄🎄

          • Šikovné deti, pani učiteľky a učitelia našej školy spoločne pripravili slávnostný vianočný program a posedenie pri vianočnom stromčeku.

            Pripomenuli sme si "vôňu" Vianoc a vychutnali tieto najkrajšie sviatky v roku. Vo vianočnom programe vystúpili naši šikovní žiaci a predstavili nám krásne vianočné koledy a piesne, ktoré sme si veru radi spoločne zaspievali a vytvorili čarovnú atmosféru Vianoc.

            Za svoju snahu si našli deti pod vianočným stromčekom milé prekvapenia - darčeky.

            Samozrejme, veľmi potešili a spravili našim žiakom radosť!

          • 🏓/ Vianočný stolnotenisový turnaj /🏓

          • 20. 12. 2022 sa tradične konal stolnotenisový turnaj žiakov našej školy. Zúčastnili sa ho dievčatá aj chlapci z prvého a druhého stupňa A variantu.

            Samozrejme, nechýbali DJ Davidko, žiacke a učiteľské obecenstvo, rozhodca a pán učiteľ Valko - organizátor celého turnaja.

            Dobrá nálada žiakov, úsmevy našich hráčov a šťastné tváre víťazov sú zárukou toho, že turnaj si o rok opäť zopakujeme!!!

            Krátke video z odovzdávania cien našim šikovným športovcom!

          • 💕/ Koľko lásky sa zmestí.../💌

          • Žiaci našej školy sa s radosťou zapojili do celoslovenskej predvianočnej akcie " Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok".

            Zabalili sme lásku do krabice od topánok pre starkých z domov sociálnych služieb a odovzdali sme krásne zabalené balíky plné milých prekvapení.

          • 📖📚/ "Čítanie nás baví 2022" /📖📚

          • So žiakmi 6.- 9. ročníka sme navštívili Mestskú knižnicu Partizánske. Vybrali sme si knižky, ktoré budeme čítať na hodinách Slovenského jazyka a literatúry rozšírených o hodiny čítania.

            Prečo sme si spravili výlet do knižnice tentokrát?

            Pretože sme sa zapojili do deviateho ročníka čitateľskej súťaže "Čítanie nás baví 2022", organizátorom ktorej je Spojená škola internátna v Topoľčanoch a Školská knižnica pri Spojenej škole internátnej v Topoľčanoch.

            Spolu so žiakmi sa tešíme na nových detských literárnych hrdinov a naše spoločné čitateľské dobrodružstvá !

            Držte nám palce, aby sme boli úspešní riešitelia suťažných úloh !

          • 🎅/ Mikuláš u nás v škole/🎅

          • Tento rok k nám Mikuláš zavítal skôr, aby stihol navštíviť deti aj v ostatných školách.

            Všetky deti sa naň tešili a vopred si pripravili krásne básničky a piesne, aby spravili vzácnemu hosťovi radosť.

            Samozrejme aj jeho spoločníkom - anjelovi a čertovi, ktorého by určite neradi nahnevali .

            Milá návšteva dopadla nad očakávania ! Ako výslužku, si každý šikovný žiačik odniesol veľkú sladkú odmenu s prekvaniami !!!

            Nech sa páči, ponúkame Vám aspoň krátky zostrih z toho, čo si pripravili naši žiaci pre dlhoočakávanú návštevu.

          • 🏫/ Exkurzia v Odbornom učilišti a Praktickej škole v Prievidzi🎒 /

          • Tento školský rok na našej škole ukončí vzdelávanie niekoľko žiakov 9. ročníka A aj B variantu. Aby mohli pokračovať vo svojom vzdelávaní a rozvíjať svoje schopnosti, môžu ďalej študovať na odborných učilistiach alebo praktických školách v rôznych odboroch.

            Dnes sme s našimi deviatakmi a ôsmakmi a tiež niekoľkými rodičmi navštívili Odborné učilište a Praktickú školu v Prievidzi.

            Pani zástupkyne odborného výcviku a teoretického vyučovania nás veľmi milo privítali. Po vzájomnom predstavení sa, mohli si naši žiaci pochutnať na občerstvení, ktoré pre nás pripravili šikovní žiaci učilišťa. Pani zástupkyne nás sprevádzali priestormi školy, ukázali nám triedy a dielne a predstavili všetky odbory, v ktorých sa žiaci pripravujú na svoje povolania.

            Na záver nášho stretnutia nám porozprávali o podmienkach prijatia na ich školu, o školskej praxi ako aj o možnostiach zamestnať sa vo vybraných odboroch.

            Naši žiaci odchádzali pozitívne naladení a s konkrétnejšími predstavami o ich ďalšom vzdelávaní!

            Zostava už len správne si vybrať, ktorým smerom povedú svoje kroky !

          • 👦/Učíme sa o priateľstve/👧

          • / Zázračné slovíčka /

             

            Žiaci z 1.-4. ročníka našej školy A B variantu a 2 tried autistov sa zúčastnili besedy o prosociálnom správaní. Deti si zopakovali všetky „ zázračné slovíčka“ používané v bežných situáciách každodenného života. Vypočuli si rozprávku o Tvrdohlavom somárikovi , ktorý bol veľmi nešťastný, pretože ťažko pracoval na poli a nikdy sa mu nikto nepoďakoval za jeho prácu. Po vypočutí rozprávky o Zázračných kamienkoch sa deti rozprávali s pani učiteľkou Ivanou Jarabou o svojich túžbach , ale aj o tom aké je dôležité počúvať názor druhého, snažiť sa byť trpezlivým a tolerantným človekom .​​​​​​​​​

            / Sme kamaráti/

             

            Na besede s názvom “ Sme kamaráti, pomáhame si“, sa deti spoločne zamysleli nad správaním sa v kolektíve . Vypočuli si príbeh o Zuzke a Alžbetke a označili ohováranie a výsmech za nepekné a nevhodné správanie. Úplne odmietli ubližovanie kamarátovi a prejavy násilia. Porozprávali sme si aj o tom, ako môže človeku takéto správanie ublížiť.

          • 🎄/ Vôňa Vianoc /🎄

          • 29. novembra 2022 sme sa zúčastnili tvorivých dielní "Zdobenie medovníkov". Organizátorom akcie bola Spojená škola internátna Trenčín, ktorá pripravila pre školy z Trenčianskeho kraja krásne predvianočné aktivity. Prvou aktivitou bolo zdobenie medovníkov, druhú aktivitu tvorilo skladanie vianočného stromčeka. Žiaci pokračovali voľnou disciplínou, kde si kreatívne zdobili rôzne medovníky.

            Cieľom podujatia bola podpora tvorivosti žiakov, skupinová práca a rozvoj jemnej motoriky. Tvorivých dielní sa zúčastnili žiačky našej školy Valéria Burzová a Ivona Birková.

          • 🦉/ Súťaž "Všetkovedko" /🦉

          • Dnes si naši starší žiaci zmerali sily vo svojich poznatkoch z prírodopisu a zemepisu v súťaži Všetkovedko.

            Súťažili štyri skupiny žiakov vytvorené zo 6., 7., 8. a 9. ročníka.

            Každá skupina ukázala, že si výborne vedia poradiť s viac aj menej náročnými úlohami!

            Za svoju námahu a získané vedomosti, si všetci žiaci vysúťažili sladkú odmenu !

          • Oznam

          • Na základe odporúčania RÚVZ Prievidza Vám oznamujeme, že v dňoch 12. až 16. decembra 2022 /pondelok -  piatok/ bude vyučovanie v Špeciálnej základnej škole Partizánske prerušené z dôvodu výrazne zvýšeného výskytu akútnych respiračných ochorení u žiakov našej školy.

            V dňoch prerušeného vyučovania budú obedy odhlásené, školský klub detí nebude v prevádzke.

            Vyučovanie a aj činnosť školského klubu bude obnovené v pondelok 19. decembra 2022 .

          • Riaditeľské voľno.

          • Vážení rodičia,

            riaditeľka školy dňa 18.11.2022 (piatok)  udeľuje žiakom riaditeľské voľno. Školské vyučovanie pokračuje dňa 21. 11. 2022 (pondelok).  Ďakujeme za pochopenie.

          • 🚉🛤️/ Vlakom do Tribečského múzea/🛤️🚉

          • Vo štvrtok (27.10.2022) sme sa so žiakmi druhého stupňa vydali vlakom na výpravu za dobrodružstvom a poznatkami o prírode do Tribečského múzea v Topoľčanoch.

            Najskôr sme si prezreli výstavu s dôkazmi pozostatkov pravekých zvierat žijúcich v našom regióne kedysi a zvieratkách žijúcich v našich lesoch teraz. Pani sprievodkyňa nám porozprávala veľa zaujímavých faktov o pravekej histórii a potom nás privítala v miestnosti, kde sme tvorili a vyrábali...

          • 🏙️🧹/ UPRACME SI MESTO - Dve hodiny pre krajšie Partizánske /🧹🏙️

          • Tak, ako minulý rok, aj tentokrát sa žiaci našej školy zapojili do výzvy mesta "Upracme si mesto - Dve hodiny pre krajšie Partizánske".

            Rozpŕchli sa do blízkeho a vzdialeného okolia školy a upratali miesta, ktoré radi navštevujú, alebo nimi iba prechádzajú cestou do školy či domov. Pozbierali neporiadok, ktorý nepatrí do prírody alebo by sa v blízkosti  príbytkov nemal vyskytovať.

            Chceme mať v našom meste poriadok, aby sme sa v ňom cítili dobre, aby bolo pre tých, ktorí v ňom žijú, pracujú a navštevujú ho pekným mestom!

            Naše šikovné deti upratovali dve hodiny a pozrite sa, ako krásne sa dá tento krátky čas využiť a spraviť svet krajším!

          • 🍎🍏/ Deň jablka /🍎🍏

          • 21.10. si vďaka dňu venovanému jabĺčkam pripomíname toto skvelé a zdravé ovocie aj v našej škole.

            Naše šikovné pani učiteľky a žiaci, pripravili ochutnávku dobrôt vyrobených z jabĺčok. Každý jeden žiačik sa prišiel pozrieť na vystavené jedlá z jabĺk a mohol ochutnať ponúkané dobroty.

            Na vyučovaní sme si opísali cestu jabĺčka od zasadeného semienka, starostlivosti o jablone až po oberanie a uskladňovanie jabĺk alebo výrobu produktov z nich. 

            Žiaci získavali vedomosti a potom trénovali svoju jemnú motoriku a fantáziu pri výrobe týchto krásnych jabĺčok.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. 

    • Kontakty

      • Špeciálna základná škola
      • 0902226466
      • Riaditeľka školy Mgr. Janka Smatanová: +421 902 226 466 Zástupkyňa Mgr. Ivana Gajdošová: +421 911 226 469 Ekonomický úsek Ing. Eva Čikelová: +421 910 226 467 Odhlasovanie stravy: +421 910 226 467 - deň vopred do 10,00 hod
      • Generála Svobodu 1273/73 958 01 Partizánske Slovakia
      • 34058915
      • 2021467646
      • Regionálny úrad školskej správy v Trenčíne Hviezdoslavova 140/3, 911 01 Trenčín
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje